Charleroi kraait van de pret na ommekeer en zege tegen Gent: En ze is verdiend

Charleroi kraait van de pret na ommekeer en zege tegen Gent: "En ze is verdiend"

04-09-2022 22:33
2

Aan gelijke spelen doet Sporting Charleroi niet: na zeven speeldagen staat de teller op vier overwinningen en drie nederlagen. Tegen KAA Gent mochten de Henegouwers van het veld stappen met een glimlach op het gezicht. Dat was niet anders bij Adem Zorgane.

De Algerijnse middenvelder was opnieuw één van de bepalende mannen tegen Gent. "We zijn blij met deze zege, en ze is verdiend", reageert hij bij Sporza. In haar vorige thuiswedstrijd, tegen de regerende landskampioen, waren De Zebra's nog tegen een 1-3-nederlaag aangelopen. "Tegen Club Brugge toonden we onze kwaliteit, maar waren we niet volwassen genoeg. Vandaag hebben we getoond dat we uit onze fouten geleerd hebben", analyseert Zorgane.

Hein Vanhaezebrouck was na afloop van de partij vooral ziedend op Joseph Okumu. De Keniaanse verdediger van Gent werd uitgesloten na een reactie op een duw van Isaac Mbenza. Zorgane begrijpt waarom Vanhaezebrouck daar zo kwaad over was. "De rode kaart heeft ons goed geholpen. We zijn kalm gebleven en hebben het goed aangepakt", besluit hij.