Mathijssen ziet nog werkpunt bij KRC Genk: Dat is degradatieniveau

Mathijssen ziet nog werkpunt bij KRC Genk: "Dat is degradatieniveau"

22-08-2022 18:41
4

KRC Genk lijkt maar niet af te stoppen dit seizoen en won nu al vier keer op rij in de Jupiler Pro League. Dat zag ook Jacky Mathijssen, die heel wat goede punten ziet bij de Limburgers. Al zijn er ook minpunten volgens de analist.

Voor Mathijssen is Genk momenteel een moeilijk te analyseren ploeg. Hij ziet namelijk heel wat goede punten, maar was niet onder de indruk van het verdedigend werk bij de ploeg. "Het scoorde zelf vijftien keer, dat is kampioenenniveau. Maar het slikte er ook acht, dat is degradatieniveau", klinkt het bij Het Belang van Limburg.

Mathijssen is dan ook van mening dat Genk achterin nog flink wat werk voor de boeg heeft. "Het verschil tussen het fantastische, offensieve voetbal van Genk en de fouten na balverlies is te groot, dat vloekt", geeft de analist aan.

De analist oordeelt dan ook dat Genk gerust optimistisch mag zijn, maar ook nog flink wat werk voor de boeg heeft. "Genk moet de nul eens kunnen houden, want het voetbal van KRC is veel te mooi om het te laten verpesten door defensieve mankementen", besluit hij.