'Manchester United verliest geduld met binnenkort misschien transfervrije Ronaldo'

14 augustus 2022 om 18:31

Bijzonder nieuws uit Engeland: volgens Sky Sports en The Times eist Manchester United een 'betere houding' van Cristiano Ronaldo, anders is een breuk binnenkort misschien wel onvermijdelijk. 

Het is geen geheim dat Ronaldo zijn zinnen heeft gezet op een vertrek uit Manchester, omdat hij Champions League-voetbal wil spelen. De situatie rond de Portugese vedette (37) overschaduwde de wittebroodsweken van Erik ten Hag op Old Trafford en is nog altijd niet opgelost. Het zorgt voor spanningen op Old Trafford.

Ronaldo wordt volgens The Times intern beschreven als een 'walking bad mood'. Als hij zijn houding niet snel verandert, zou de clubleiding niet terugdeinsen voor een drastische maatregel: het contract van Ronaldo, dat nog één jaar doorloopt, kan in het meest negatieve scenario ontbonden worden. Hij is dan transfervrij beschikbaar voor andere clubs.

Opvallend genoeg zouden al negen grootmachten hem hebben afgewezen: Chelsea, FC Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain, Juventus, Internazionale, AC Milan, Atlético Madrid én zijn oude club Real Madrid.

Naast de clubleiding verliezen ook Ten Hag, zijn assistenten en de spelers van Manchester United hun geduld met Ronaldo, die de sfeer negatief zou beïnvloeden. De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar speelde zaterdag negentig minuten tegen Brentford FC (4-0 nederlaag). Na afloop verborg hij zijn frustratie niet. Vorig seizoen was de Portugees goed voor 24 goals in 38 officiële wedstrijden.