'Daags na dreigbrief aan De Jong accepteert Piqué oude salarisvoorwaarden'

9 augustus 2022 om 08:00

Gerard Piqué luistert naar FC Barcelona-president Joan Laporta. De centrumverdediger ziet de noodlijdende situatie van de club in en keert terug naar de salarisvoorwaarden van zijn eerdere contract.

Het salaris van Piqué wordt teruggebracht naar de hoogte in zijn vorige contract, meldt onder meer SPORT. Tegelijk met Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet tekende de Spanjaard eind 2020 een nieuwe verbintenis, dat hem tot medio 2024 in Camp Nou houdt. De contractduur blijft overeind, zijn salaris niet. Piqué zou vanaf oktober 2020 maximaal 28 miljoen euro per jaar verdienen bij Barcelona. Dat bedrag gaat hij bij lange na niet meer opstrijken.

Piqué is de eerste van de vier die het voorstel van de Catalanen accepteert. Tijdens de coronapandemie stond hij ook vooraan om salaris in te leveren. Volgens SPORT denkt Piqué aan de toekomst, aangezien hij intern heeft aangegeven graag voorzitter te willen worden. Door het offer van de verdediger komt er ruimte vrij om onder andere aanwinsten Robert Lewandowski, Franck Kessié, Raphinha, Jules Koundé en Ousmane Dembélé in te schrijven voor het La Liga-seizoen. 

Maandag pakten Spaanse media groots uit met een dreigbrief van Barcelona, gericht aan De Jong. De Nederlandse international heeft een salarisverlaging nog niet geaccepteerd. Het clubbestuur spreekt naar verluidt van 'criminele praktijken' rondom de laatste contractverlenging van De Jong, Piqué, Ter Stegen en Lenglet.