Overzicht oefenwedstrijden: Union houdt Brighton in bedwang, Gent wint galamatch

09-07-2022 19:05 Laatste update: 21:29
5

De Belgische eersteklassers zijn volop bezig aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daar horen ook de nodige oefenwedstrijden bij. Dagelijks brengt VoetbalPrimeur.be je de uitslagen en de verslagen van de duels.

Standard - PAOK 0-1
De Rouches gingen zaterdag met het kleinste verschil de boot in. Dat kwam door een treffer van Koutsias in de 37e minuut. Voor Standard was het al de derde nederlaag in de voorbereiding. Eerder verloren de Rouches van STVV (0-2) en RWDM (1-2).

Brighton – Union 0-0 (5-4 na strafschoppen)
Union nam het zaterdag op tegen moederclub Brighton, maar slaagde er niet in om die partij ook winnend af te sluiten. In een vrij gelijkopgaand duel bleef het 0-0 na negentig minuten voetballen. Achteraf werden er nog strafschoppen genomen, die uiteindelijk met 5-4 werden gewonnen door Brighton.

KAA Gent – FC Midtjylland (2-1)
De galawedstrijd tegen het Deense FC Midtjylland werd uiteindelijk succesvol afgesloten. Een week voor de Supercup tegen Club Brugge konden de Buffalo's vieren. Al was het lang geen makkie tegen de Deense tegenstanders.

De bezoekers kwamen na een half uur voetballen via Onyedika op voorsprong en wisten die voorsprong ook tot de rust te houden. Na de pauze kwam KAA Gent terug in beeld en wist het in minuut 55 via een vrije trap van Alessio Castro-Montes op gelijke hoogte te komen.

Een gelijkspel leek in de maak, maar daar bracht Tarik Tissoudali tien minuten voor tij verandering in. De Marokkaan kapte zich vrij én knalde raak: 2-1. Dat werd ook de eindstand.