Jonkie Nemeth kroont zich tot de held van KRC Genk met doelpunt in absolute slot

24-04-2022 17:50 Laatste update: 18:45
19

KRC Genk heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om Europees voetbal. Het leek in de Ghelamco Arena op weg naar een 0-0 gelijkspel tegen KAA Gent, maar daar bracht jonkie Andras Nemeth verandering in: 0-1.

KAA Gent had een zware week achter de rug en mocht het als bekerwinnaar in eigen huis opnemen tegen KRC Genk. Voor de Limburgers was het stilaan do or die en moest het er alles aan doen om de drie punten te pakken.

Echt dringend leek het echter niet te zijn. Genk had wel het overwicht in de partij, maar kwam niet tot grote kansen. Veel opwinding was er dan ook niet te beleven. Pas in minuut 35 kwam er wat leven in de brouwerij nadat Vadis Odjidja twee gele kaarten binnen de minuut pakte. Ook Hein Vanhaezebrouck kreeg rood na protest. Verder viel er weinig te beleven, waardoor het 0-0 bleef tot de rust.

KAA Gent kwam de kleedkamer uit en wist via Lemajic meteen te scoren, maar de boomlange spits bleek buitenspel te staan. Daarop was het Genk dat via Onuachu voor het grote gevaar wist te zorgen. De Nigeriaan had de 0-1 aan de voet, maar besloot naast.

De (kleine) kansen bleven uiteindelijk voor Genk en de inbreng van Lucas Oyen bracht wat schwung in de partij. Davy Roef leek de nul echter te gaan houden en erger te voorkomen voor Gent. De tijd begon te dringen en Genk probeerde toch dat belangrijke doelpunt te vinden. Dat leek er niet te komen, tot de invalbeurt van Andras Nemeth. In het absolute slot wist hij toch voor een Genks feestje te zorgen en schonk hij de Limburgers de overwinning.

Genk stijgt door de zege naar de derde plek in de stand en heeft hetzelfde aantal punten als KV Mechelen. Het telt nu nog slechts twee punten achterstand op leider KAA Gent.