Inter slaat Juventus uit race om Scudetto, slot Serie A oogt bloedstollend

3 april 2022 om 23:44

Het kostte de nodige moeite, maar Internazionale houdt drie punten over aan het uitduel bij Juventus. De bezoekers wonnen dankzij een chaotisch penaltymoment.

Voor zowel Juve als Inter was het duel in Turijn cruciaal. Bij een nederlaag zou eerstgenoemde zo goed als zeker afhaken in de titelstrijd, terwijl de Scudetto voor Inter ook een moeilijk verhaal zou worden bij een verliespartij. De eerste helft ging gelijk op, maar vlak voor rust kreeg de wedstrijd een chaotische wending.

Denzel Dumfries ging in de 43ste minuut namelijk naar de grond in het strafschopgebied van Juve. De scheidsrechter gaf een strafschop na het zien van VAR-beelden, maar Hakan Calhanoglu miste de vanaf elf meter. De Turk schoot de rebound wel raak, maar de goal werd afgekeurd: de penalty moest opnieuw genomen worden. Uiteindelijk scoorde Calhanoglu tóch.

Het moment van vlak voor rust werd uiteindelijk ook het meest spectaculaire wapenfeit van de wedstrijd: na rust kreeg Juventus nog een aantal goede kansen, maar die werden niet benut. Daardoor neemt Inter de drie punten mee naar Milaan. Het gat met koploper AC Milan is nu verkleind tot drie punten, terwijl ook SC Napoli volop meedoet. Dries Mertens en co staan mee op kop, maar hebben ook een wedstrijd meer betwist. Voor Juventus is de Serie A-top uit het zicht verdwenen.