Amallah gidst Standard in het slot naar belangrijke overwinning tegen KV Kortrijk

20-03-2022 17:50
6

Standard heeft zondag nog eens drie belangrijke punten weten te pakken. Het had het op bezoek bij KV Kortrijk niet makkelijk, maar wist na een flits van Amallah uiteindelijk toch te winnen. Het werd 0-1.

Na het verlies tegen RFC Seraing had Standard nog iets goed te maken en moest het tegen KV Kortrijk toch nog eens de drie punten zien te pakken. Het kon echter niet rekenen op Selim Amallah (die op de bank begon) en Nicolas Raskin, terwijl bij KV Kortrijk ook Faiz Selemani niet aanwezig was.

Veel aanvallend geweld dat er niet bij was en dat was er ook aan te zien. We kregen een bijzonder matige eerste helft, met weinig tot geen kansen en bijzonder slordig voetbal. De beste kansen waren uiteindelijk zelfs nog voor de Kerels, al bleef het doelpunt uit.

Ook de tweede helft zorgde niet meteen voor een ander spelbeeld. Enkele kansen voor KV Kortrijk, Herrmann miste zelfs dé kans op de 1-0, en een bijzonder zwak Standard dat maar niet tot het doel van Ilic raakte.

Flink wat onderbrekingen zorgde niet voor beterschap in het spel. We leken dan ook naar een 0-0 gelijkspel te gaan. Coach Elsner greep in en bracht Amallah op het veld. Die wist meteen voor het verschil te zorgen en Standard met iets meer dan tien minuten te gaan op voorsprong te brengen.

Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Dankzij die overwinning is Standard ook zeker van het behoud. Het had slechts één punt nodig, maar wist toch een belangrijke overwinning te boeken.