Belgische kranten vol lof over Anderlecht-uitblinker: 'Ontbrekende schakel'

Belgische kranten vol lof over Anderlecht-uitblinker: 'Ontbrekende schakel'

14-03-2022 16:50
11

RSC Anderlecht maakte afgelopen weekend opnieuw indruk en wist met 2-1 te winnen van Royal Antwerp FC. Daarin kroonde Majeed Ashimeru zich tot man van de match, wat hem ook flink wat lof opleverde.

De Ghanese middenvelder heeft zich ten koste van Kristoffer Olsson helemaal in de basis gewerkt en lijkt niet meer uit de elf weg te denken. Daags na de overwinning tegen Antwerp krijgt de Anderlecht-middenvelder ook flink wat lof in de Belgische kranten.

'Talisman wordt uitblinker', schreef men bij Het Laatste Nieuws. 'Ashimeru ontpopt zich tot ontbrekende schakel bij Paars-Wit', gaf men aan over de Ghanees. En ook bij Het Nieuwsblad was men lovend. 'Moest zich in de match knokken na enkele balverliezen, maar deed dat uitstekend. Gaf de goeie assist naar Zirkzee en veroverde de bal waaruit de 2-1 viel. Beslissender dan Olsson met veel meer verticaal spel', klinkt het.

Ook in de Waalse pers was er enkel maar lof voor Ashimeru. 'Zijn wedstrijdbegin was lastig, met enkele balverliezen. Maar zijn infiltraties en vooral zijn precieze assist op Zirkzee vormden nadien de basis van een excellente match', aldus La Dernière Heure. Terwijl ook Sudpresse hem zag uitblinken. 'Hij was voortdurend actief tot aan het laatste fluitsignaal', vatte het dagblad samen.