OFFICIEEL: Zulte Waregem laat nieuw jeugdproduct doorstromen met profcontract

OFFICIEEL: Zulte Waregem laat nieuw jeugdproduct doorstromen met profcontract

04-03-2022 15:24

SV Zulte Waregem wil zich steeds meer profileren als club die goed met de eigen jeugd kan werken. In dat kader zette de fusieploeg weer een stapje vooruit. De negentienjarige Sef Van Damme heeft namelijk zijn eerste profcontract mogen ondertekenen.

Via haar officiële kanalen heeft Zulte Waregem het nieuws aangekondigd. Van Damme is een doelman van 1,91 meter die uit de jeugdrangen van Essevee komt. Dit seizoen trainde hij al voortdurend mee bij het A-elftal, al viel hem nog geen debuut te beurt. Wel mocht hij onlangs tegen RFC Seraing voor het eerst op de bank plaatsnemen bij de grote jongens. Door de blessure van Louis Bostyn, die deze campagne niet meer in actie zal komen, is Van Damme opgeschoven in de pikorde.

De jongeling heeft zijn lot tot medio 2024 aan de Gaverbeek verbonden. Zulte Waregem prijst hem vanwege zijn "potentieel", dat hij vooral liet bewonderen als eerste doelman van de U21. Nu mag Van Damme zich opmaken om ook op het hoogste niveau tot een vaste waarde uit te groeien. De 36-jarige Bossut zou op dat vlak alvast de ideale leermeester moeten vormen.