'CL-finale in Rusland op de tocht: UEFA werkt momenteel aan alternatief'

'CL-finale in Rusland op de tocht: UEFA werkt momenteel aan alternatief'

22-02-2022 16:02
9

De UEFA maakt zich zorgen over de toenemende spanningen in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De Champions League-finale staat gepland op 28 mei in Sint Petersburg, maar het voetbalorgaan beraamt op de achtergrond een alternatief.

In een statement liet de UEFA weten nog geen reden te zien om de finale te verplaatsen naar een ander land, al melden bronnen aan de internationale tak van ESPN dat de organisatie serieus nadenkt om de Champions League-eindstrijd elders te spelen. Het zou niet verantwoord zijn om een grootschalig sportevenement te organiseren in een land waar de politieke spanningen dermate hoog zijn. 

De Poolse voetbalbond houdt de situatie in het bijzonder nauwlettend in de gaten. Op 24 maart speelt Polen in het kader van de WK-play-offs in Moskou tegen Rusland, maar het land overweegt contact te zoeken met de FIFA en de UEFA om te zoeken naar een alternatief. Kamil Bortniczuk, Poolse minister van sport, loopt in de Poolse media vooruit op het treffen. "We zullen ernaar streven deze wedstrijd op neutraal terrein te spelen. Als daarmee niet wordt ingestemd, dan moeten we kijken wat we moeten doen. Ik denk niet dat het goed dat Poolse sporters in deze situatie naar Rusland gaan."