Antwerp wint van Seraing in slotfase, VAR en ref eisen alle aandacht op

11-02-2022 22:39
32

Seraing nam het thuis op tegen Royal Antwerp FC. Er waren veel kansen, maar het doelpunt viel pas in de slotfase. In de tweede helft eiste een controversiële rode kaart van Aly Samatta alle aandacht op.

Antwerp was in de eerste helft de betere ploeg met maar liefst elf doelpogingen. Vooral Aly Samatta had een grote kans om Antwerp op voorsprong te brengen. Uiteindelijk kon The Great Old niet scoren en eindigde de eerste helft op een 0-0 brilscore.

In de tweede helft waren er een paar kleine kansjes vooraleer Antwerp een rode kaart kreeg. Samatta leek op de bal te tackelen, maar raakte Bernier wel langs achter. Scheidsrechter Denil gaf rood en zelfs na een tussenkomst van de VAR bleef Denil bij zijn beslissing.

Vijf minuten voor tijd ging Mikautadze neer in de zestien in een duel met Dessoleil. Denil werd weer naar het scherm geroepen, maar uiteindelijk werd er geen penalty gegeven voor de thuisploeg. Met tien man kwam Antwerp toch nog op voorsprong.

In de toegevoegde tijd belandde een afgeweken bal van Almeida in doel. 0-1 bleef ook de eindstand ondanks een slotoffensiefje van Seraeing. Zo pakt The Great Old alsnog de belangrijke drie punten.