Vandenbempt: Wie kan Union uit dagen? Club Brugge lijkt beetje op een bouwwerf

Vandenbempt: "Wie kan Union uit dagen? Club Brugge lijkt beetje op een bouwwerf"

07-02-2022 10:50
24

Analist en commentator Peter Vandenbempt geeft zoals gewoonlijk zijn kijk op het afgelopen voetbalweekend. Lovend over Union Saint-Gilloise, realistisch over Club Brugge. Hij vraagt zich sterk af wie in staat is Union uit te dagen in de play-offs.

De analist zoomt even in op Club Brugge en de prestatie tegen KAA Gent. Het was de eerste thuisnederlaag voor de club. Nochtans is er volgens Peter Vandenbempt nog geen man overboord, al lijken de problemen volgens hem een stuk groter dan de trainer en de spelers op dit moment laten uitschijnen.

Onzekerheden bij Brugge
Vorige woensdag was het eigenlijk ook al niet jedat. De analist merkt op hoe het zomaar eens twee nederlagen in vier dagen geweest konden zijn voor Club Brugge. Mocht Gent zijn kansen in de beker afgemaakt hebben dan zouden de onzekerheden bij Club misschien nu nog een stuk duidelijker geweest zijn. 

"Lijkt op een bouwwerf"
Ook in de interviews na wedstrijd werd er vaak verwezen naar die kansen. Club Brugge heeft het onder Schreuder opmerkelijk lastig om kansen te creëren. Toegegeven: de efficiëntie was er in de bekermatch. “Het lijkt toch nog een beetje een bouwwerf,” vertelt Vandenbempt op Sporza. “Het is niet dat het plots veel beter loopt na anderhalve maand Alfred Schreuder dan voor de winterstop met Philippe Clement.”

"Wisselt veel en snel"
Volgens Vandenbempt is Alfred Schreuder is wel heel ongeduldig en wisselt hij opvallend snel en veel. “Vormer en Dost, twee Nederlanders, waren toch heel blij met het vertrek van Clement - het liep niet zo goed - maar ze moesten nu al twee keer bij de rust naar de kant. Dat is voor het vertrouwen ook niet geweldig, denk ik.”