Genk zet inhaalrace uitstekend in met eenvoudige overwinning tegen Zulte Waregem

Genk zet inhaalrace uitstekend in met eenvoudige overwinning tegen Zulte Waregem

06-02-2022 22:49
24

KRC Genk heeft haar eerste wedstrijd in twee weken tijd tot een goed einde gebracht. Tegen een flauw SV Zulte Waregem hielden de Limburgers de drie punten al bij al eenvoudig thuis: 2-0. Zo maken ze een mooi sprongetje voorwaarts in de tussenstand.

Aangezien Genk op clementie mocht rekenen vanwege de vele interlandvertrekkers, stond er sinds de 2-1-nederlaag bij Union Saint-Gilloise van 23 januari geen wedstrijd meer op het programma. De komst van Zulte Waregem luidde dan ook de start van een drukkere periode in. Toch schoot Genk, met Theo Bongonda en Junya Ito op de bank, niet al te voortvarend uit de startblokken. Het kreeg van de bezoekers wel het balbezit cadeau, maar deed daar niet zo gek veel mee.

Als Genk gevaar stichtte, kwam dat voornamelijk dankzij Paul Onuachu. De Gouden Schoen opende zelfs al vroeg de score, maar had voorafgaand lichtjes geduwd. Even later raakte de reusachtige spits de paal. Uiteindelijk zou niet Onuachu, maar ... Omar Govea de ban breken voor de thuisploeg. Na een snelle combinatie op links dook Luca Oyen de zestien binnen, waarna diens voorzet via het been van de Mexicaan in doel verdween. Met die 1-0-voorsprong stapte Genk ook de kleedkamer in.

Snel beslist
Voor de koffie had Zulte Waregem nauwelijks haar tanden laten zien. Dat moest beter in het tweede bedrijf, maar het omgekeerde bleek waar. Na luttele minuten verscheen de 2-0 op het scorebord. Kristian Thorstvedt kreeg te veel ruimte om uit te halen en nagelde de bal met links in de benedenhoek. Daarmee was het varkentje eigenlijk gewassen. Zulte Waregem stak slechts sporadisch haar neus aan het venster, onder meer dankzij een bedrijvig ingevallen Dion De Neve.

In de laatste tien minuten drong Essevee nog het hardst aan. Tot twee keer toe stond Maarten Vandevoordt echter pal. Bernd Storck nam van de dubbele voorsprong nog gebruik om winteraanwinst Aziz Ouattara te laten debuteren. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van Genk, dat in de stand oprukt naar plek acht. Haar achterstand op nummer vier RSC Anderlecht bedraagt nog steeds tien punten, maar de Limburgers hebben wel nog twee duels tegoed. Voor Zulte Waregem lijkt het er steeds meer op dat het knokken tot het einde wordt. Als op twee na laatste telt het amper twee puntjes voorsprong op RFC Seraing.