Pioli doet 'Mourinho'tje' na heldenrol Giroud in stadsderby: 'Ziet er niet uit'

6 februari 2022 om 11:45

AC Milan pakte zaterdagavond drie heel belangrijke punten in de stadsderby tegen Internazionale. Olivier Giroud draaide de wedstrijd met twee doelpunten eigenhandig om. Milan-trainer Stefano Pioli was uitzinnig van vreugde. 

Pioli ging zijn spelers acherna en besloot het feestje mee te vieren. Het leek op José Mourinho, die in 2010 tijdens FC Barcelona-Internazionale een lange sprint trok na het laatste fluitsignaal in 2010. Inter hield destijds stand en bereikte de finale van de Champions League.

Giroud zorgde zaterdagavond voor de vreugde-uitbarsting van Pioli, door in vier minuten twee keer te scoren. Hij draaide daarmee een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Pioli moest lachen toen hij de beelden van zichzelf zag na de wedstrijd. "Het ziet er niet uit, maar maar mijn vreugde was te groot. Onze spelers hebben zo'n geweldige mentaliteit, daarmee verleggen ze hun eigen grenzen. We hebben het beste team in de Serie A verslagen."

Door de overwinning doet Milan weer helemaal mee in de Serie A. Het staat één punt achter koploper Inter, dat nog wel een wedstrijd meer te spelen heeft.