STVV onderneemt actie, Pius én Schmitt naar de strafbank

STVV onderneemt actie, Pius én Schmitt naar de strafbank

03-02-2022 11:30

Het was afgelopen vrijdag allesbehalve gezellig op Stayen. Na de nederlaag tegen Sporting Charleroi gingen Junior Pius en assistent-coach Dennis Schmitt in de clinch met de eigen fans. Dat blijft zich niet zonder gevolgen. 

Pius was na de wedstrijd tegen Charleroi de gebeten hond bij de fans. De verdediger liet zich niet doen en toonde zijn middenvinger aan de fans. Verder spuwde hij ook ostentatief richting het supportersvak. Schmitt hield het iets properder, maar ging wel verbaal in de clinch met de supporters. 

Pius gaat nu voor 'onbepaalde tijd' niet meer spelen voor STVV. Hij krijgt verder ook een boete van 5.000 euro, die zal geschonken worden aan een goed doel. Schmitt wordt door de club voor twee wedstrijden geschorst. 

"Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan de supporters van STVV", zo vertelt Pius in een reactie. "Mijn reactie na de wedstrijd tegen Charleroi was totaal ongepast. Mijn emoties namen de overhand en ik liet mijn woede spreken. Ik heb alleen maar respect voor de club en haar supporters.