Standard speelt match tegen Zulte Waregem gedeeltelijk achter gesloten deuren

Standard speelt match tegen Zulte Waregem gedeeltelijk achter gesloten deuren

20-12-2021 16:22
4

Standard Luik speelt de wedstrijd tegen Zulte Waregem gedeeltelijk achter gesloten deuren, dat laten de Rouches op de officiële kanalen weten. Standard moest dat oorspronkelijk tegen Beerschot doen.

De wedstrijd tegen Beerschot werd echter uitgesteld na een politiestaking in Luik. ‘We hebben van de federale instanties vernomen dat de match gedeeltelijk achter gesloten deuren voor tribune 4 (vakken D4, E4, F4 en G4); die oorspronkelijk gepland was voor de wedstrijd Standard – Beerschot op 15 december uiteindelijk opgeschoven is naar de wedstrijd tegen Zulte Waregem aangezien de match van deze sanctie uiteindelijk niet doorging woensdag.’

Het Disciplinair Comité van de Belgische Voetbalbond besloot om Standard te straffen naar aanleiding van het vuurwerk dat op 16 oktober in de thuismatch tegen Oud-Heverlee Leuven werd afgestoken. Bommetjes ontplofte net naast doelman Rafael Romo. De volgende thuismatch moest Standard een deel van de tribunes sluiten. Dat zal nu aldus tegen Zulte Waregem gebeuren.