Anderlecht met een twaalf op twaalf naar Club Brugge

14-12-2021 22:52 Laatste update: 22:56
64

RSC Anderlecht heeft dinsdag voor de vierde keer op rij gewonnen in de Jupiler Pro League. Tegen STVV haalde paars-wit het met 2-0. Lior Refaelov en Majeed Ashimeru maakten de doelpunten.

Na zeges tegen Charleroi, Zulte Waregem en Seraing wilde Anderlecht nog meer vertrouwen tanken alvorens het in het weekend naar het Jan Breydelstadion moet afzakken. Maar hoe vlot het een paar dagen geleden in Luik ging, zo stroef ging het voor Anderlecht – ondanks dezelfde basisploeg – in de eerste helft tegen STVV. Hollerbach had zijn troepen niet naar het Lotto Park gestuurd om er een aangename match van te maken. Anderlecht liep daardoor in de eerste helft te vaak tegen een blauw-gele muur aan.

Weer Refaelov en sterke invalbeurt Raman
Na de pauze kwamen de troepen van Kompany een pak beter voor de dag. De combinaties lukten beter en Anderlecht kreeg ook kansen. Uiteindelijk was het man-in-vorm Refaelov die Anderlecht op 1-0 zette. Na de openingsgoal drong STVV kort aan, maar Anderlecht nam snel het initiatief weer over. Een sterke invalbeurt van Raman zat daar voor iets tussen. Raman leek ook de match te beslissen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

In de laatste minuten was het door de 1-0 stand nog even bibberen voor Anderlecht. Toch kwam STVV nooit echt in de buurt van Van Crombrugge. In de blessuretijd maakte Ashimeru nog de 2-0. Het doelpunt leek eerst afgekeurd te worden, maar na een tussenkomst van de VAR mochten de fans van Anderlecht toch weer juichen. Anderlecht is klaar om Club Brugge partij te gaan geven.