'Radiostilte voorbij: Barcelona en Agüero gaan afscheid aankondigen'

13 december om 11:56

Het is enige tijd stil geweest rond Sergio Agüero, maar de Argentijn lijkt één dezer dagen definitief een punt achter zijn voetbalcarrière te gaan zetten. Volgens Emilio Pérez de Rozas van de Catalaanse krant El Periódico zal het hoge woord er woensdag alsnog uit komen.

Agüero is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Barcelona en speelde zijn laatste wedstrijd op 30 oktober tegen Deportivo Alavés. In die wedstrijd moest hij vlak voor rust naar de kant, waarna aan het licht kwam dat de Argentijn met hartproblemen kampte. Medio november maakte voormalig Manchester City-collega Samir Nasri – in navolging van Spaanse en Catalaanse media – bekend dat Agüero zou afzwaaien als voetballer.

Dat werd in eerste instantie ontkend door FC Barcelona, waarna er radiostilte volgde. Pérez de Rozas weet echter bij Radio Marca te melden dat Barça woensdag het nieuws naar buiten gaat brengen. Voor Agüero dreigt een abrupt einde van een succesvolle, achttien jaar durende carrière. Nadat hij op zijn vijftiende (!) debuteerde voor Independiente in zijn geboorteland Argentinië, maakte hij de ene na de andere treffer namens Atlético Madrid en Manchester City en scoorde hij 41 keer in 101 interlands.