Boskamp schrok van Club Brugge: “Dan vraag je om moeilijkheden”

Boskamp schrok van Club Brugge: “Dan vraag je om moeilijkheden”

11-12-2021 14:44
9

Club Brugge ging in de Champions League roemloos ten onder tegen PSG. Johan Boskamp schrok van de keuzes van Philippe Clement.

Tegenover Het Belang van Limburg sprak Johan Boskamp over de Belgische clubs in Europa. “Absoluut. Een geluk dat je AA Gent nog hebt. Maar jongens, moeten de clubs zich niet gaan afvragen of ze het geld wel in de juiste dingen stoppen? En moeten we de play-offs niet eens ter discussie stellen? Als ik nu Club Brugge tegen PSG erbij neem, dan schrok ik in de eerste plaats al van de opstelling.”

Club Brugge had geen verhaal op de steekballetjes van de Parijse topclub. “Je geeft zoveel ruimte weg en je voorhoedespelers zetten totaal geen druk op de verdediging. Dan vraag je om moeilijkheden. Bij elk steekballetje stond er iemand alleen voor Mignolet, die er nog twee ballen goed uithaalde maar bij de eerste goal ook niet vrijuit ging.”

Blauw-Zwart had echter wel te maken met een aartsmoeilijke groep in het kampioenenbal. “In deze poule is het natuurlijk geen schande om vierde te eindigen, al gingen we na de 4 op 6 in het begin allemaal in dingen geloven. Sindsdien loopt het in de competitie ook een stuk minder.”