Verheyen vindt het hoog tijd om de jongeren een kans te geven bij de Rode Duivels

Verheyen vindt het hoog tijd om de jongeren een kans te geven bij de Rode Duivels

08-10-2021 23:12
11

Geen finale van de Nations League, maar wel een troostfinale voor de derde plek tegen Italië. Opnieuw geen prijs dus voor onze Gouden Generatie. Gert Verheyen vindt het stilaan tijd om de volgende generatie klaar te stomen.

Roberto Martinez deed de voorbije maanden en jaren steeds een beroep op de vertrouwde namen, waardoor er amper tot weinig vernieuwing kwam in de spelerskern. De Gouden Generatie loopt zo stilaan ten einde, ziet ook Gert Verheyen. Volgens hem moet er dan ook vernieuwing komen, en snel.

“Zet Arthur Theate. En probeer De Ketelaere. Welke andere gelegenheden krijg je tegen een goeie ploeg", vraagt hij zich af in Het Nieuwsblad. "Of moet je eerst drie keer mee op stage zijn geweest, dan eens tien minuten krijgen tegen pakweg Wit-Rusland en dan pas een kans krijgen?"

Tegen Italië zou het dan wel fout kunnen aflopen en missen de Rode Duivels dan een derde plek in de Nations League. Dat vindt Verheyen echter geen reden om jonkies geen kans te geven. "Dan valt het tegen", reageert Verheyen droog. "Die troosting is er toch te veel aan. Het gaat nergens om", besluit hij.