'KRC Genk schuift topkandidaat naar voor: Mazzu moet Clement opvolgen'

'KRC Genk schuift topkandidaat naar voor: Mazzu moet Clement opvolgen'

29-05-2019 07:14
16

KRC Genk hoopt eind deze week de nieuwe trainer voor te stellen aan het grote publiek. Er zijn nog drie kandidaten die Philippe Clement kunnen opvolgen, al ligt toch vooral Charleroi-trainer Felice Mazzu in pole positie.

Het Belang van Limburg weet dat Mazzu de topkandidaat is om de nieuwe coach van Genk te worden. Onze landgenoot met Italiaanse roots ziet een overstap naar Limburg ook absoluut zitten, nadat hij zes mooie jaren beleefde bij Sporting Charleroi.

Afkoopsom
Bij Charleroi heeft Mazzu een contract voor onbepaalde duur, maar de Karolingers legde wel een afkoopsom van 500.000 euro vast. Buiten dat bedrag wil Charleroi Mazzu niet al te veel in de weg leggen. De cirkel is namelijk rond voor de Italo-Belg, want bij Charleroi behaalde hij drie keer Play-Off 1 en won het tweemaal Play-Off 2.

Een deal met Genk lijkt nog niet voor woensdag, maar eerder voor het einde van de week. Als alternatief staat Bernd Storck nog steeds op het verlanglijstje van Genk, al rekent niemand erop dat een deal met Mazzu alsnog afspringt.