''Concurrentie zou rode loper wel eens uit kunnen rollen voor Club Brugge''

''Concurrentie zou rode loper wel eens uit kunnen rollen voor Club Brugge''

07-12-2016 10:17
3

Club Brugge speelt woensdagavond de laatste wedstrijd van de Europese campagne, nadat het met een 0 op 15 in de Champions League kansloos is voor overwintering in Europa. Journalist François Colin ziet de uitschakeling echter als een groot voordeel voor Club.

''Vorig jaar maakte AA Gent maandenlang indruk in de Champions League, maar kwam het in de competitie te kort tegen Club Brugge, dat veel eerder uit Europa donderde. Dit seizoen komen er maximaal slechts 49 officiële duels op de teller van Club: 8 minder dan vorig seizoen en zelfs 24 minder dan twee campagnes terug. Een wereld van verschil. Met 40 speeldagen is ons land Europees recordhouder (op de Engelse lagere reeksen na), zodat de combinatie met internationaal bekervoetbal nergens een zwaardere last is'', stelt Colin vast.

De journalist denkt dat Club Brugge de grote favoriet voor het kampioenschap is, wanneer alle vier de Belgischche clubs doorstoten in de Europa League. "Anderlecht en Racing Genk mogen overwinteren in de Europa League, AA Gent en Standard maken nog een goede kans om door te gaan. Als dat gebeurt, zouden ze weleens de rode loper kunnen uitrollen voor het Europees uitgetelde Club Brugge om zijn landstitel te verlengen'', besluit hij.