Nieuwe schone van Anderlecht doet het voor overleden mama

Nieuwe schone van Anderlecht doet het voor overleden mama

07-12-2016 07:55
1

Sinds kort heeft Anderlecht een RSCA-babe. Het gaat om Tessa Planckaert uit Harelbeke. Voor de Facebook-pagina RSCA News is zij het uithangbord.

Bij (een van) de grootste fanpagina van Anderlecht op Facebook (48.000 likes) is Planckaert – al zeven jaar hevig fan van Anderlecht - de dame die met leuke video’s haar ploeg aanmoedigt. Na een verkiezing haalde de negentienjarige het van enkele andere kandidaten.

In Het Laatste Nieuws spreekt ze over haar rol. "Mijn mama is zes jaar geleden overleden aan kanker. Zij was zelf een hevige fan. Als ik nu naar matchen ga, dan heb ik het gevoel dat ze nooit veraf is. Ik draag mijn titel ook op aan haar. Met m'n deelname wilde ik graag tonen dat ik mijn mama nog niet vergeten ben, en dat ze nog bij ons allemaal in ons hart zit."

Momenteel is Planckaert enkel nog te zien op RSCA News. Toch droomt ze van iets meer. "De mensen achter de Facebookpagina zijn aan het onderhandelen met de club om mij ook als 'officiële Anderlechtbabe' in te zetten. Ik zou dolgraag eens de aftrap geven op een wedstrijd", zegt ze.