KV Mechelen doktert nieuw systeem uit om kaartenfestival uit te roeien

KV Mechelen doktert nieuw systeem uit om kaartenfestival uit te roeien

28-10-2016 23:07

Bij KV Mechelen zijn ze de vele uitsluitingen dit seizoen kotsbeu geworden. Al zes rode en 35(!) gele kaarten dit seizoen. Malinwa heeft een opvallende manier gevonden om de kaartenlast aan te pakken. Dat zegt Mats Rits.

De middenvelder beseft ook dat het momenteel een groot probleem is. "We zijn er ons ook maar al te goed van bewust. Het was toch al de zesde rode en we hebben ook al 35 gele kaarten gepakt", weet de 23-jarige Rits te vertellen aan Play Sports. "Daarmee zijn we koploper."

"Het zijn er veel, maar ze waren niet altijd terecht. We moeten echter de hand in eigen boezem steken. Voor de match hadden we het er nog over dat we rood moeten vermijden, het is zo al moeilijk genoeg op Anderlecht. Laat staan met tien tegen elf." 

Nieuw systeem
KV Mechelen heeft besloten om in te grijpen. "We hebben intussen een systeem uitgedokterd tegen die gele en rode kartons. Vanaf nu krijgen spelers een boete. De prijs voor een kaart? Die houden we intern. Al is rood wel dubbel zo duur", vertelt Rits.

"De trainer beslist natuurlijk hoe dom de kaart is en of er een boete nodig is. Normaal pakken we het zo niet aan, maar we hebben er nu al zoveel gehad en het straft uiteindelijk ook het team. De opbrengst gaat naar de spelerskas en daar doen we dan vanalles mee. Het systeem werd trouwens nog maar pas ingevoerd", aldus Rits.