Grote opsteker voor Eurostadion, Ghelamco mag bouwvergunning aanvragen

Grote opsteker voor Eurostadion, Ghelamco mag bouwvergunning aanvragen

28-10-2016 13:30
1

De initiatiefnemers achter het befaamde Eurostadion hebben goed nieuws gekregen. Het Milieueffectrapport is namelijk goedgekeurd. Dat is de laatste stap voor bouwheer Ghelamco een bouwvergunning kan aanvragen.

Het Eurostadion is controversieel, want heel wat tegenstanders vragen zich af om zo'n stadion niet te belastend is voor Grimbergen. Daar zou de nieuwe voetbaltempel moeten komen. Het departement Leefmilieu, Natuur en Energie laat nu weten dat die overlast binnen de perken zal blijven. Het heeft het rapport van Ghelamco dan ook goedgekeurd.

Ook de vrees dat er een verkeerschaos gaat komen rond het nationale stadion is kennelijk ongegrond. "Door een veel hoger absorptievermogen van de nieuwe parking zal de verkeerscongestie als gevolg van reeds bestaande grote evenementen op de site verminderen. Sluipverkeer en wildparkeren in de naburige straten zal op voetbalavonden afnemen". Het openbaar wordt gepromoot met extra tramhaltes en er komen ook 5.000 fietsstallingen.

Ghelamco wil heel graag volgend jaar starten met de bouw, die in 2020 af moet zijn. Het wordt een stadion voor de nationale ploeg, maar ook Anderlecht kan er zijn thuismatchen afwerken. Vooral dat laatste stuit op veel verzet bij de concurrentie.