Leekens maakte bitter weinig indruk: Lakse discipline, achterhaalde trainingen

Leekens maakte bitter weinig indruk: "Lakse discipline, achterhaalde trainingen"

28-10-2016 10:33

Georges Leekens werd deze week ontslagen bij Lokeren, om bijna meteen aan de slag gaan bij de nationale ploeg van Algerije. Daar moet hij het WK 2018 bereiken, maar dan zal hij een pak beter moeten doen dan bij Lokeren.

Peter Vandenbempt weet namelijk dat er al een tijdje onvrede was rond Leekens. Vorig seizoen werd die gehaald om Bob Peeters te vervangen, maar hij haalde nog minder punten dan Peeters. Ook dit seizoen bengelt Lokeren weer in de degradatiezone, Vandenbempt weet dat Leekens daar toch deels verantwoordelijk voor was.

"Uiteraard vertellen de resultaten en het slappe voetbal van Lokeren het verhaal van een trainer die het niet voor mekaar heeft gekregen met een spelerspotentieel bedoeld om in de buurt van PO1 te eindigen. En er wordt vanuit de buik van de club al langer gretig gefluisterd over lakse discipline, achterhaalde trainingen, fysieke problemen, te behoudende tactiek. Er werd her en der net niet luidop gevloekt toen Lokeren in z'n vorige match op leven en dood heel sterk voetbalde én won van KV Kortrijk", aldus Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Een ontslag hing echter al maanden in de lucht. "De logica van Lambrecht is in 20 jaar niet veranderd: te weinig punten betekent de trainer eruit. Deze keer met wat meer tegenzin dan anders, maar Leekens moest evengoed weg. U vraagt zich dan af: welke serieuze trainer wil daar nog werken? Iedereen zonder job dus. Allemaal nemen ze wat graag het risico dat het over een jaar of wat hun naam is op zerk nummer 22 van het trainerskerkhof van Daknam. Dat is de perverse realiteit van het onzekere trainersbestaan. En intussen blijft in Lokeren alles bij het oude."