Mignolet en Origi knikkeren Tottenham-Belgen uit League Cup

25-10-2016 23:10

Liverpool heeft zich ten koste van Tottenham Hotspur geplaatst voor de volgende ronde van de League Cup. De formatie van manager Jürgen Klopp won op Anfield met 2-1, dankzij twee treffers van Daniel Sturridge. Vincent Janssen scoorde vanaf de stip voor Spurs, maar zijn aansluitingstreffer kwam te laat.

Bij Liverpool stond Simon Mignolet negentig minuten op het veld. Divock Origi mocht zeventig minuten meespelen. De aanvaller speelde een beresterke wedstrijd. Hij stapelde de goede acties op en kreeg een applausvervanging van trainer Jürgen Klopp.

Bij de bezoekers uit Tottenham kwam geen enkele Belg in actie. Tottenham-doelman Michel Vorm verrichtte een aantal goede reddingen. Al vroeg in de wedstrijd kwam hij nét te laat toen een bal in het strafschopgebied voor de voeten van Sturridge belandde. In de negende minuut schoot de spits binnen.

Na ruim een uur spelen was het diezelfde Sturridge die 2-0 maakte. Oog in oog met Vorm bleef de linkspoot koel. Spurs móest daarna komen en zette aan. Het enige serieuze wapenfeit van de ploeg van manager Mauricio Pochettino kwam vanaf de penaltystip. Janssen mocht aanleggen na een overtreding op Erik Lamela en schoot gedecideerd binnen. De gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer.

Arsenal - Reading 2-0
Voor het Reading van manager Jaap Stam zit het League Cup-toernooi er na dinsdag op. Arsenal was in Londen met 2-0 te sterk. Alex Oxlade-Chamberlain, één van de weinige grote namen bij The Gunners, groeide uit tot man van de wedstrijd. Hij scoorde zowel voor als na rust.