Clubs uit Eerste Klasse B halen hun gelijk bij Kalendercommissie

Clubs uit Eerste Klasse B halen hun gelijk bij Kalendercommissie

25-10-2016 12:45

De clubs uit Eerste Klasse B hebben al langer problemen met de kalender die hen wordt opgelegd. Zo mag er elke week maar één wedstrijd op zaterdag plaatsvinden, omwille van de TV-rechten. Dat blijft ook zo, maar een andere onpopulaire maatregel verdwijnt wél.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat er op zondag geen wedstrijden meer zullen beginnen om 12u30. Wedstrijden die op dat uur werden gespeeld hadden namelijk beduidend minder supporters dan gewoonlijk. Dat vroege aanvangsuur wordt mede om die reden afgeschaft.

Voortaan worden de wedstrijden in Eerste Klasse B gespeeld op vrijdag 20u30, zaterdag 17u, zaterdag 20u30 of zondag 16u. Dat gaat nu meteen in, vermoedelijk zal de match die nu zondag om 12u30 gepland staat (Antwerp-Tubeke) al een nieuw aanvangsuur krijgen.

De Kalendercommissie legt zijn beslissing uit via een persbericht. "De beslissing van de Pro League en Proximus om de programmatie van de wedstrijd te wijzigen, is het gevolg van een eerste gezamenlijke analyse van het verloop van de Proximus League en beantwoordt aan de wens van de clubs, die hun voorkeur hebben uitsproken voor het wedstrijdschema waarbij wedstrijden worden ingepland op zaterdag ofwel in de vooravond ofwel ’s avonds."