Anderlecht zag zomertransfer in rook opgaan: We waren rond voor 15 miljoen

Anderlecht zag zomertransfer in rook opgaan: "We waren rond voor 15 miljoen"

25-10-2016 10:31

Stefano Okaka ligt momenteel onder contract bij Watford, maar hij had ook poen kunnen scheppen in China. Van Holsbeeck bevestigt in Extra Time echter een gerucht dat al langer de ronde deed over die transfer.

Het gerucht ging dat de Chinezen dik wilden betalen voor Okaka, maar dat ze bij een persoonlijke ontmoeting afknapten op zijn gedrag. De manager van Anderlecht moet helaas bevestigen dat de houding van Okaka hem een mooie deal heeft gekost.

"Ze hadden een bod gedaan, we waren rond voor 15 miljoen euro. De baas wilde Okaka in levende lijve ontmoeten. Okaka heeft zich toen niet gedragen zoals een Chinees verwacht. Hij kwam met zijn jeans en zijn pet binnen en legde zich in de zetel. Hij kreeg een aanbod van vijf miljoen euro per jaar. Twee miljoen salaris, één miljoen tekengeld, anderhalf miljoen portretrechten en dan premies tussen 300.000 en 700.000 euro."

Dat aanbod zinde Okaka niet: hij dacht dat hij gewoon vijf miljoen euro salaris ging krijgen. "Hij bekeek de voorzitter en zei: 'this is not five million!'. Die voorzitter heeft tegen de entourage van Okaka gezegd dat ze nog wat mochten spreken over het loon, en dat hij zo ging terugkomen. We hebben hem nooit meer gezien", lacht Van Holsbeeck groen.