Gentse wetenschapper en Lieven Scheire zijn zeker: Bal Coulibaly was binnen

Gentse wetenschapper en Lieven Scheire zijn zeker: "Bal Coulibaly was binnen"

25-10-2016 10:13

Gent liep zondag een zware kater op in Eupen. In de slotfase slikte het met tien man de gelijkmaker, maar amper een minuut later leek Coulibaly Gent toch de zege te schenken. Van Crombrugge leek de bal achter zijn doellijn weg te slaan, maar de lijnrechter deelde die mening niet. Volgens fysicus Lieven Scheire en professor Philippe Smet (UGent) was het wel degelijk een doelpunt.

Gent slikte na de fase nog een tegentreffer en liep zo tegen een zure nederlaag aan, terwijl het net zo goed een zege had kunnen zijn. Volgens een wetenschappelijke benadering had het dat laatste moeten zijn. "Als je de schaduw van de bal volgt en rekening houdt met de positie van de slagschaduw van de doellat, is hij ruim binnen", aldus professor Philippe Smet van de UGent.

Ook fysicus en Gent-supporter deelde die mening op Twitter, maar was wel eerlijk. "Helaas hebben we het zelf een beetje verkloot", gaf hij aan. In Extra Time werd de redenering van beide heren besproken. "De uitleg is wiskundig echt straf", aldus Filip Joos. "En die klopt ook wel. Ik wil de lijnrechter nu niet bekritiseren. Die man moet op veel letten, maar hij staat wel niet goed opgesteld om de fase perfect te beoordelen. Menselijk is dat onmogelijk", geeft Joos toe.

Bron: VRT
Bron: VRT
Bron: VRT