'Doelman Rinne? Daar krijg ik voorlopig kop noch staart aan'

'Doelman Rinne? Daar krijg ik voorlopig kop noch staart aan'

24-10-2016 15:21

AA Gent zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Tegen Shakhtar Donetsk verloor het met 5-0 in de Europa League. Terwijl het zondag met 3-2 de boot in ging tegen KAS Eupen. Op Sporza maakt Peter Vandenbempt zich zorgen over de Buffalo's.

"Wat daar aan de hand is? Het is simpel: ze kunnen blijkbaar niet meer verdedigen. Dat heeft coach Hein Vanhaezebrouck nadien ook nog eens duidelijk gesteld. De Buffalo's maken er de voorbije tijd - eigenlijk al bijna het hele seizoen - een kwalijke gewoonte van om zichzelf in de voet te schieten", klinkt het.

"Als trainer word je daar toch een beetje wanhopig van. Shakhtaris voor alle duidelijkheid een zeer sterke ploeg. Maar donderdag voor de rust deed Gent het zeer goed, ze lagen niet onder. Alleen gingen ze voor- en achterin de mist in. Na de rust namen er dan een paar een snipperdag. Gisteren in Eupen was het voetbal van Gent niet bijzonder, maar het had wel alles onder controle. Die Davidadze liet zich dan dom uitsluiten en toen kwamen er toch nog problemen van ondanks een late 0-2."

Vandenbempt ziet achterin zware problemen. "Elke bal in de buurt van de Gentse goal zorgde voor onrust. Doelman Rinne, daar krijg ik voorlopig kop noch staart aan want hij doet goeie saves maar blijkt toch een onzekere factor. En dan incasseer je nog eens drie doelpunten. Dat zijn er acht in twee matchen, dat is redelijk veel."