AS Eupen zorgt voor ongelofelijke ommekeer in slotminuten tegen AA Gent

23-10-2016 21:44

AA Gent heeft de verre verplaatsing naar Eupen niet zonder kleerscheuren overleefd. Het leek op weg naar een nipte zege, maar de thuisploeg scoorde in de 90e minuut de gelijkmaker en in de 93e het winnende doelpunt.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Toch kwam AA Gent op voorsprong. Dieumerci N'Dongala dwong een strafschop af en Danijel Milicevic werkte koel af. De tweede helft belooft niet veel beterschap, maar toch slaagt Renato Neto er in om een voorzet van Kalifa Coulibaly af te werken. Gent lijkt zonder veel moeite op weg naar de zege. Ondertussen heeft Ofir Davidzada wel rood gekregen na twee gele kaarten.

In de 70e minuut begint Eupen er eindelijk aan. Mamadou Sylla werkt een rebound na een schot van José María Cases voorbij Jacob Rinne. Als Rinne nog twee keer moet ingrijpen en Remi Gershon in de 88e minuut een bal van de lijn haalt, beginnen de Gentse fans serieus te nagelbijten.

Die schrik blijkt terecht. Cases zorgt voor de gelijkmaker in de 90e minuut. Wat daarna gebeurt, is moeilijk voor te stellen. Coulibaly lijkt te scoren, maar de bal zou niet over de lijn geweest zijn en aan de overkant zorgt invaller Florian Taulamesse met een knap doelpunt voor een feestje in Eupen. De eindstand is 3-2 en Eupen is weg van de laatste plaats. AA Gent blijft vijfde.