Sevilla doet met succes aanval op koppositie van Atlético in topper

Sevilla doet met succes aanval op koppositie van Atlético in topper

23-10-2016 18:41

Atlético Madrid heeft zondag de koppositie in de Primera Division verspeeld. De equipe van coach Diego Simeone ging in de topper tegen Sevilla met 0-1 onderuit. Het is pas de eerste competitienederlaag van Atlético.

Sevilla en Atlético toonden zich aan elkaar gewaagd in het Estadio Ramón Sánchez. Angel Correa (Atlético) en Samir Nasri (Sevilla) kregen kansen. Met name de Fransman was dichtbij met een bekeken schot op de paal. De uitgefloten Kévin Gameiro, die Sevilla afgelopen zomer verruilde voor Atlético, liet het thuispubliek schrikken door het zijnet te raken.

Ook een omhaal van Antoine Griezmann leverde geen doelpunt op. Uiteindelijk viel de treffer pas in de 73e minuut. Het was Sevilla dat toesloeg. Uitgerekend de van Atlético gehuurde Luciano Vietto stuurde Steven N'Zonzi diep met een zeer fraaie steekpass. De Franse Congolees rondde daarna knap af met een schot in de verre hoek: 1-0.

Na een tweede gele kaart voor Koke waren de Madrilenen niet meer bij machte iets aan die achterstand te doen. Sevilla is daardoor in ieder geval voor even koploper. Real Madrid kan de koppositie overnemen als het zondagavond wint van Athletic de Bilbao. Yannick Carrasco werd na 56 minuten vervangen. 

 
Yannick Ferreira-Carrasco