Pina heeft opmerkelijke uitleg voor zijn tegenvallende prestaties

Pina heeft opmerkelijke uitleg voor zijn tegenvallende prestaties

23-10-2016 08:30

Bij Club Brugge is de Spanjaard Tomas Pina voorlopig een tegenvaller. De middenvelder heeft geen basisplaats, ook al komt hij uit de Primera Division. La Dernière Heure probeert uit te vissen waarom.

Er zijn verzachtende omstandigheden voor Pina, zo vindt hij zelf. Club Brugge draait bijvoorbeeld nog niet op volle toeren. "Club Brugge was aan het begin op zoek naar zichzelf. En dan is het heel moeilijk om nieuwe spelers te lanceren. Ik begrijp dat het niet simpel is om een nieuweling te brengen als het niet goed gaat", zo vertelt de Spanjaard.

Bovendien moet hij zich, zoals veel Spaanse voetballers, aanpassen aan ons voetbal. "Het Belgische voetbal is heel anders. Vooral voor een middenvelder zoals ik. Het spel gaat hier heel snel naar voor. Veel ballen komen ook weer snel terug. In Spanje is dat anders, er is meer controle over het spel. In België is er nooit volledige controle. Maar het maakt deel uit van mijn aanpassing. Ik heb tijd nodig."

De vraag is natuurlijk hoeveel tijd hij precies wenst. De competitie is volop bezig. "Het is moeilijk te voorspellen, het hangt af van het fysieke en het mentale. Momenteel krijg ik er geen lijn in omdat ik maar enkele wedstrijden heb gespeeld. Je moet me niet beoordelen op die prestaties. Maar ik wil niet klagen over mijn speeltijd. Op korte termijn wil ik me aanpassen en het goede gevoel weer krijgen. Als dat niet lukt, als ik niet het gewenste haal, dan ga ik serieus nadenken over de oorzaken van het probleem."