Lierse verstevigt leiderspositie na overtuigende winst tegen Tubize

21-10-2016 22:42

Een zwaar gehavend Lierse kende vrijdagavond weinig problemen met Tubize. Op bezoek bij de Waals-Brabanders ging het met 1-3 winnen dankzij twee doelpunten van Dylan De Belder.

Na amper zeven minuten voetballen kon Lierse al vieren. De Belder zorgde voor het eerste doelpunt van de avond. Lierse kreeg de beste kansen en verdiende meer dan dat ene doelpunt. Dat kwam er dan toch via Manuel Benson. De Pallieters scoorde een bijzonder fraai doelpunt. Hij koos de verste hoek uit en verschalkte de doelman van Tubize.

Tubize kwam na de pauze het beste uit de kleedkamers. Lierse-doelman moest zich enkele keren tonen met een redding, maar een doelpunt bleef uit. Als een geschenk uit de hemel vielen de lichten van het stadion uit. De scheidsrechter moest de wedstrijd staken en Lierse kreeg even rust. Na vijftien minuten wachten kon er weer gevoetbald worden.

De tweede 'rust' deed Lierse duidelijk wel goed. Bijna meteen na de hervatting van het spel kreeg Lierse een penalty. De Belder zette zich achter de bal en scoorde zijn tweede van de avond en zorgde voor de 1-3 eindstand.