Analist ziet het helemaal mislopen bij Lommel: Meeuws heeft het oud zot

Analist ziet het helemaal mislopen bij Lommel: "Meeuws heeft het oud zot"

21-10-2016 12:51

Lommel United heeft een nieuwe trainer: Walter Meeuws. De 65-jarige Meeuws doet het al een tijdje rustiger aan, maar nu is hij klaar om er helemaal in te vliegen bij Lommel. Of toch niet?

Hugo Camps geeft in Het Nieuwsblad aan dat hij Meeuws wel een zeer bizarre keuze vindt. "Hij is besprongen door het oud zot. De 65-jarige ex-bondscoach leent zich out of the blue voor de dug-out van tweedeklasser Lommel United. Op het ogenblik dat zijn benoeming bekend werd gemaakt, zat Meeuws nog in het buitenland. Niet gehaast voor een perspresentatie of een elftalfoto. Heeft Walter er eigenlijk wel zin in? Lommel is voor een man met zijn verleden natuurlijk fröbelen. In plaats van een sigaartje op te steken loopt hij straks een uurtje over het trainingsveld. Ik weet zeker, in witte sokken."

Camps weet niet waarom Meeuws deze uitdaging plots aangaat. "Je kan het ook anders bekijken. Na een halve eeuw sabbat trekt toch weer het voetbal. De dug-out als medicijn tegen de eenzaamheid van de oude dag. Ik begrijp er alles van. Alleen verbaast het me van Meeuws omdat hij de voorbije jaren zo relax zonder voetbal kon leven. Als geheelonthouder, bijna. Je hoorde hem niet over de Rode Duivels, hij hield zich als éminence grise buiten de panelkoorts van analisten, sprak zich niet uit over Marc Wilmots. Elder statesman van de volkssport."

Camps voorspelt dan ook een grote mislukking. "Als voetballer was de international een pionier. Welke Belg waagt zich in de grote bekkentent van Ajax? Hij dus. Als coach ging het Meeuws minder voor de wind. Bij de Rode Duivels werd hij kaltgestellt door Rik De Saedeleer. Hij vluchtte de woestijn in. Zijn comeback bij Lommel is ontroerend, maar uiteraard tevergeefs."