Copa denkt helemaal nog niet aan stoppen: 'Over een jaar bij een grote club'

Copa denkt helemaal nog niet aan stoppen: 'Over een jaar bij een grote club'

19-10-2016 09:25

Als het van Barry Boubacar Copa afhangt, speelt hij nog wel even op een hoog niveau. Het contract van de Ivoriaan loopt aan het einde van dit seizoen af bij Sporting Lokeren. Afscheid van het profvoetbal? Dat lijkt er nog niet aan te gaan komen.

Copa is al jaren één van de gezichten van de Jupiler Pro League. Tot zijn eigen verbazing. "Ik dacht nooit dat ik hier tien jaar zou blijven, en vijftien jaar in België", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine "Kom over een jaar nog eens terug voor een interview en ik zal bij een grote club zitten", lacht Copa. "Het klinkt gek, maar ik meen het. Als ik fit en gezond blijf. En daarvoor bid ik dagelijks tot God. Als ik een doelman zie als Gianluigi Buffon, die 38 is en nog steeds top, die nog steeds honger heeft, dan inspireert dat mij", aldus de Ivoriaan.

Jong lichaam, oude geest
De doelman is al 36 jaar oud, maar zo voelt hij zich niet. "Jean-Marc Guillou zei me: ‘Je bent twintig, maar in je hoofd moet je vast al dertig zijn.’ Mijn lichaam is nog jong, maar in mijn hoofd voel ik me 46 of 56", vertelt Copa.

"Ik heb al die ervaring die ik op mijn twintigste niet had. En het geloof geeft me rust. Ik weet dat als ik niet hard werk, ik niet beloond word. Wie goed doet, goed ontmoet, zo hebben mijn ouders het me geleerd. Werken, werken, werken! En geduld hebben. Zo staat het in de Koran", besluit Copa.