Standard krijgt stevige bolwassing: Had op iets meer klasse en respect gehoopt

Standard krijgt stevige bolwassing: "Had op iets meer klasse en respect gehoopt"

30-09-2016 08:38

Yannick Ferrera is nog niet klaar met zijn ex-club Standard Luik. De coach van KV Mechelen werd onlangs naar alle verwachtingen ontslagen bij Standard. 'Een slechte relatie', klonk het toen. Ferrera legt uit hoe de vork in de steel zat.

"Er is veel gezegd en geschreven. Met name over mijn relatie met het bestuur. In werkelijkheid bestond die bijna niet. We hadden nauwelijks contact", onthult hij in Het Laatste Nieuws. "Ik nam bij de start van het seizoen het besluit om dat te negeren en me volledig op mijn job te concentreren. Het is het goed recht van een club om zijn trainer te ontslaan. Als je de resultaten bekijkt, zou je zeggen dat het niet eens zo'n slechte keuze was. Alleen had ik gehoopt dat het met iets meer respect en klasse zou gebeuren."

De coach van Malinwa leek al lang te denken dat zijn ontslag zou komen. "De eerste geruchten bereikten me na de bekerfinale (20 maart red.). Alleen sprak de voorzitter op de Heizel nog zijn vertrouwen in mij uit. Achteraf heb ik vernomen dat het wel degelijk toen al begon te stinken. Begin juni, een week voor de eerste training, was de sfeer zo gespannen dat ik dacht dat het over was."

"Ik dacht dat ik nog voor de eerste training zou vliegen. Vanaf dat moment hield ik er rekening mee dat elke dag mijn laatste kon zijn. Natuurlijk spookte dat 's avonds door mijn hoofd, maar op de club ben ik tot op het allerlaatste moment blijven functioneren", aldus Ferrera.