'Engelse voetbalbond twijfelt niet en ziet Duitser als potentiële bondsoach'

'Engelse voetbalbond twijfelt niet en ziet Duitser als potentiële bondsoach'

29-09-2016 18:22

Een verrassende naam is opgedoken in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor Engeland. De Duitser Ralf Rangnick zou benaderd zijn over de opvolging van de deze week vertrokken Sam Allardyce. 

De 58-jarige Rangnick was in het verleden trainer van onder meer Schalke 04, Hannover 96 en TSG Hoffenheim. Momenteel is hij bij Bundesliga-club Red Bull Leipzig actief als sportief directeur. 

Onder meer Sky Sports en het Duitse medium Der Spiegel melden dat de Engelse voetbalbond (FA) bij Leizpig heeft aangeklopt met het verzoek of er gesproken mag worden met Rangnick. Of de promovendus bereid is om mee te werken - en of Rangnick een avontuur bij de FA zélf ziet zitten - is nog onbekend.

De Duitser zou deze zomer ook een belangrijke kandidaat zijn geweest bij de Rode Duivels. Uiteindelijk werd Roberto Martinez de opvolger van Marc Wilmots. Andere managers die momenteel genoemd worden als mogelijke nieuwe bondscoach van Engeland zijn Eddie Howe, Arsène Wenger en Alan Pardew. Voorlopig staat Gareth Southgate aan het roer bij The Three Lions.