'Put wil weer aan de slag en staat bovenaan de lijst bij eersteklasser'

'Put wil weer aan de slag en staat bovenaan de lijst bij eersteklasser'

27-09-2016 07:25

Georges Leekens staat flink onder druk na een teleurstellende 7 op 24. Er wordt al druk gespeculeerd over zijn positie. Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht heeft naar verluidt al een lijstje klaarliggen en de naam van Paul Put zou verrassend genoeg bovenaan staan.

De 50-jarige Put kreeg voor zijn betrokkenheid in de zaak-Ye in december 2015 een celstraf van twee jaar opgelegd. De coach kwam vervolgens in februari, na slechts een week opsluiting in de gevangenis van Antwerpen, al vrij vanwege medische redenen. Er was darmkanker bij Put vastgesteld en hij moest daarvoor in behandeling. Put voelt zich goed na de behandeling en wil naar verluidt weer aan de slag.

Bij een ontslag van Georges Leekens dient zich naar verluidt een mooie kans aan. Volgens Het Nieuwsblad is hij kandidaat nummer één voor Lambrecht. De 85-jarige voorzitter zou een zwak voor hem hebben, nadat Put de club in 2003 naar een prachtige derde plaats loodste. Lambrecht wil echter eerst van de Belgische Voetbalbond horen of Put mag werken in België. De wereldvoetbalbond FIFA gaf al toestemming, maar de advocaat van Put heeft voor zekerheid navraag gedaan bij de KBVB en krijgt waarschijnlijk snel een antwoord.