Uit en thuis, in de Jupiler Pro League blijven het aparte beestjes

Uit en thuis, in de Jupiler Pro League blijven het aparte beestjes

26-09-2016 13:03

De Jupiler Pro League is acht speeldagen ver. De meeste clubs speelden vier keer uit en vier keer thuis. Opvallend: enkel Zulte Waregem presteert dit seizoen overal goed. Bij de rest van de ploegen zien we grote verschillen. VoetbalPrimeur.be vat samen. 

Na acht speeldagen staat Zulte Waregem fier aan de leiding met negentien punten. Essevee verloor thuis nog niet. Buiten het 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende werden er nog geen punten verspeeld. KVO is trouwens samen met AA Gent de beste thuisploeg van het land. Zowel de Kustboys als de Buffalo’s haalden thuis het maximum van twaalf punten.

Zulte Waregem mag zich met negen op twaalf dan weer de beste uitclub van het land noemen. Anderlecht en KV Mechelen volgen met acht punten. Daarna pakte Club Brugge het meeste punten op verplaatsing. Maar Club Brugge verzamelde zes punten uit vijf uitwedstrijden. Thuis pakte Blauw-Zwart zeven op negen.

STVV is momenteel de zwakste uitclub van Eerste Klasse A. De teller van de Kanaries staat na vier speeldagen nog op nul punten. Afgelopen weekend werd met 2-1 van AA Gent verloren. Ook de resultaten op verplaatsing van KV Oostende, Waasland-Beveren en Sporting Lokeren zijn niet om over naar huis te schrijven. Dit seizoen verzamelden ze tot nu amper één punt op verplaatsing. Opvallend: Gent pakte op verplaatsing ook nog maar drie punten. De Buffalo’s speelden drie keer gelijk. Winnen lukte nog niet.