Oud-Heverlee Leuven heeft na lang wachten toch eerste zege beet

25-09-2016 14:24

Oud-Heverlee Leuven heeft de eerste winst van het seizoen eindelijk beet. Op bezoek bij Cercle Brugge kon OHL na een spannende wedstrijd een overwinning vieren. Het werd 2-4 voor de Leuvenaren.

Oud-Heverlee Leuven werd meteen wakker geschud door Cercle Brugge. Al na drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Mathieu Maertens. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Meteen na het afgekeurde doelpunt was het raak voor OHL. Yannick Loemba besloot in doel.

Cercle leek in shock en kwam niet tot bij het doel van de Leuvense doelman. Het waren de Leuvenaren die de beste kansen kregen. Dat resulteerde net voor rust in een doelpunt via Fazli Kocabas.

Spannend tot het einde
De thuisploeg wist dat het beter moest. Na de pauze kwam de Verenging ook vol goede moed uit de kleedkamers. Dat werd ook meteen duidelijk. Net na de rust werd het 1-2 via Tomislav Kis. Lang kon Cercle niet juichen. Enkele minuten later was Esteban Casagolda er weer voor OHL. Hij stifte de bal over de doelman van Cercle: 1-3.

Het werd tien minuten voor tijd nog nagelbijten voor de Leuvense fans. Een afgeweken bal belandde bij Arne Naudts, die de aansluitingstreffer in doel kon tikken. Bij OHL begonnen ze al te vrezen voor een nieuw gelijkspel. Serge Tabekou kon vijf minuten voor tijd de supporters gerust stellen. Hij scoorde de 2-4 eindstand.

OHL is dankzij de eerste winst van het seizoen geen rode lantaarn meer. Het springt over Antwerp naar de zevende plek, dat later op zondag nog aan de slag moet tegen Tubize. Cercle Brugge blijft steken op de vijfde plek.