Belgische middenvelder zei nee tegen Racing Genk: Ik heb wel getwijfeld

Belgische middenvelder zei nee tegen Racing Genk: "Ik heb wel getwijfeld"

24-09-2016 13:42

AA Gent kon vorige winterstop Rob Schoofs weghalen bij STVV. Een mooie opportuniteit voor de nu 22-jarige middenvelder, al had hij ook bij Racing Genk kunnen zitten.

In Het Belang Van Limburg geeft Schoofs namelijk aan dat ook de Limburgers interesse in hem hadden. De deal ging uiteindelijk echter niet door. "Ik heb met Genk gesproken. Zij deden een mooi voorstel. Ik twijfelde wel, maar toen de Buffalo's even later kwamen aandringen, raakte alles in een stroomversnelling. Dit is een fantastische club", verklaart Schoofs zijn keuze.

Toen Schoofs STVV verliet zakte het allemaal in mekaar bij de Truienaars. Het kon daarna geen wedstrijd meer winnen. Schoofs vindt echter toch dat hij op het juiste moment is vertrokken. "Ik moest die stap hogerop zetten. Bij Gent gaat het er allemaal professioneler aan toe. Het was de ideale stap in mijn carrière". 

De keuze voor AA Gent begint nu ook stilaan vruchten af te werpen. Schoofs werd eigenlijk gehaald als opvolger voor Sven Kums. Nu Kums ook daadwerkelijk vertrokken is ligt de weg helemaal open voor de Limburger.