Mathijssen ziet dat het slecht is: Overstijgen niveau van Eerste Klasse B niet

Mathijssen ziet dat het slecht is: "Overstijgen niveau van Eerste Klasse B niet"

22-09-2016 09:17

Alsof een 1 op 21 in de competitie nog niet genoeg was, werd Westerlo met een 0-1 nederlaag ook roemloos uitgeschakeld in de beker door Tubeke (1B). Trainer Jacky Mathijssen krijgt de ploeg vooralsnog niet op het juiste spoor.

"We overstijgen het niveau van eerste klasse B niet", was Mathijssen niet mals in zijn reactie aan Het Nieuwsblad. "De analyse is duidelijk: we voetbalden niet dominant genoeg om het Tubeke moeilijk te maken. De enkele kansen die we kregen, maken we bovendien niet af", zucht hij. Elton Acolatse, Mitch Apau en Michalis Manias konden de doelman van Tubeke niet passeren.

Heeft Westerlo gewoon niet te weinig kwaliteit in de kern? "Jongens als Benjamin De Ceulaer en Sylvère Ganvoula, die geblesseerd zijn, missen we sowieso. Bepaalde jongens ken ik nog niet zo goed. Anderen dan weer wel, maar die presteren niet op het niveau dat ik van hen verwacht. Spijt van mijn keuze heb ik niet, soms leer jet uit het negatieve."

Zondag wacht bovendien een trip naar Anderlecht. "Ik moet vooral aan het mentale aspect werken, maar helaas is daar de tijd niet voor. Het heeft weinig zin om mijn spelersgroep nu de mantel uit te vegen. Dat maakt het alleen maar erger. Gelukkig is voetbal onvoorspelbaar. Daar trekken we ons aan op", klinkt het.