OFFICIEEL: Wolfsburg versterkt zich met Duitse verdediger van Stoke City

OFFICIEEL: Wolfsburg versterkt zich met Duitse verdediger van Stoke City

31-08-2016 18:20

Verdediger Philipp Wollscheid maakt op huurbasis de overstap naar VfL Wolfsburg, waar hij Koen Casteels mag helpen zoveel mogelijk de nul te houden. Zo maakt Stoke City na de komst van Bruno Martins Indi meteen ruimte in de kleedkamer. 

Wollscheid, die in Duitsland eerder voor 1. FC Nürnberg, Bayer Leverkusen en FSV Mainz speelde, tekent tot het einde van het seizoen en krijgt rugnummer 2 bij Die Wölfe. "We zijn heel blij dat we de verdediging met Philipp hebben weten te versterken", reageert technisch manager Klaus Allofs op het Twitter-account van Wolfsburg.

"Ik wil Wolfsburg terugbrengen naar de plek waar het thuishoort: in de top van Duitsland", voegt Wollscheid toe. Wolfsburg eindigde afgelopen seizoen op de achtste plek in de Bundesliga, waar het een seizoen daarvoor als nummer twee eindigde en Champions League-voetbal afdwong.

Wollscheid komt over van Stoke City, waar hij in de beginfase van het seizoen niet aan de bak kwam. Zijn perspectieven op speeltijd werden helemaal troebel toen The Potters zich woensdagmiddag versterkten met Bruno Martins Indi.