'Bond blijft binnen budget, Henry verdient niet meer dan 100.000 euro'

'Bond blijft binnen budget, Henry verdient niet meer dan 100.000 euro'

27-08-2016 08:25

Het was een grote verrassing, de aanstelling van oud-topspits Thierry Henry als T3 van de Rode Duivels. Ondanks zijn grote naam, zou de Fransman geen dik contract hebben bij de KBVB.

Het Belang van Limburg weet dat de Belgische Voetbalbond niet over zijn budget voor de nieuwe staf is gegaan. Dat wil zeggen dat Henry niet meer dan 100.000 euro per jaar opstrijkt. Opvallend, als je weet dat hij in Engeland als tv-analist vijf miljoen euro per jaar opstrijkt. Dat werk zet hij ook verder naast zijn nieuwe functie als T3.

Het was Ralf Rangnick, één van de vier overgebleven kandidaten, die Henry in eerste instantie aanbracht. Daardoor wist de KBVB dat de Fransman de functie zag zitten. "Hij had vooral ongelooflijk veel goesting", aldus technisch directeur Chris Van Puyvelde. "In de discussies is het met 95 procent van de staf niet over geld gegaan."

Henry krijgt nu ook de mogelijkheid om een trainersdiploma te halen. De voormalige speler van onder meer Arsenal en Barcelona werd verkozen boven Franky Van der Elst en Thierry Siquet. "We zien de spelers niet veel, dus moeten we op het moment dat we de Rode Duivels zien, veel impact hebben", aldus bondscoach Roberto Martinez op de persconferentie vrijdag. "Thierry was heel gretig om erbij te komen. We waren heel snel akkoord."