'Komst opvolger Kebano is op enkele details na afgerond'

'Komst opvolger Kebano is op enkele details na afgerond'

27-08-2016 07:30

Genk lijkt de opvolger van Neeskens Kebano al beet te hebben. De Bosniër Tino-Sven Susic staat op een zucht van een terugkeer van de Luminus Arena. De aanvallende middenvelder komt voor zo'n twee miljoen euro over van Hajduk Split.

Susic is een oude bekende van Genk, want tussen zijn 15e en 17e liep hij al twee jaar rond in de Genkse jeugdopleiding. Via Standard belandde hij bij Hajduk, waar hij doorbrak. Nu keert de 24-jarige aanvallende middenvelder terug naar Limburg. Het Laatste Nieuws weet dat de komst van de Bosniër op enkele details na is afgerond.

Hajduk vroeg eerst meer dan drie miljoen euro voor de technisch vaardige speler, maar dat was te veel voor Genk. Na de uitschakeling van Hajduk in de laatste voorronde van de Europa League eerder deze week, kwam er schot in de zaak. De transfersom zou circa twee miljoen euro bedragen.

Susic bracht een groot deel van zijn jeugd in ons land door, waardoor hij ook over de Belgische nationaliteit beschikt. Hij speelde voor enkele nationale jeugdelftallen, maar koos toch voor Bosnië-Herzegovina. Susic was actief op het WK van 2014 en speelde inmiddels acht interlands voor de A-ploeg.