'Standard polst oude bekende, Ferrera blijft opvallend kalm'

'Standard polst oude bekende, Ferrera blijft opvallend kalm'

27-08-2016 07:14

De vraag is niet of, maar wanneer Yannick Ferrera de laan uit vliegt bij Standard. In de coulissen wordt al gewerkt aan de opvolging. Na Vitor Pereira werd nu ook oud-speler Sergio Conceiçao gecontacteerd als mogelijke opvolger. Ferrera zit voor de topper tegen Club Brugge wel gewoon op de bank.

Concreet is het nog niet, maar Het Laatste Nieuws weet wel dat huismakelaar Christophe Henrotay de Portugese ex-speler heeft gecontacteerd met de vraag of hij geïnteresseerd is om Standard te coachen. Of de oud-middenvelder ervoor openstaat is niet geweten, maar het doet wel vermoeden dat de piste-Pereira van de baan is. Henrotay is ook diens makelaar, maar gaat nu dus zelf achter Conceiçao aan.

Ondertussen probeert Ferrera in alle sereniteit verder te werken, zover dat mogelijk is. "Zolang ik geen teken krijg van de club dat het over is, doe ik verder", klonk het op de persconferentie. Eerder deze week kreeg hij nog openlijke kritiek van Daniel Van Buyten. "Het komt niet vaak voor dat een trainer openlijk onder vuur wordt genomen door zijn bazen, maar ik heb geen controle over die dingen en dus probeer ik er mij ook niet in te verliezen."