Mindere namen, maar geen ontgoocheling: We treffen twee absolute topteams

Mindere namen, maar geen ontgoocheling: "We treffen twee absolute topteams"

26-08-2016 16:22

Geen FC Barcelona of Real Madrid te zien in het Jan Breydelstadion van Club Brugge. En daar is voorzitter Bart Verhaeghe niet zo tevreden mee. Maar met Leicester en FC Porto komen toch twee grote clubs op bezoek. Club Brugge-coach Michel Preud'homme kijkt uit naar de confrontaties. 

Toegegeven: FC Porto, Leicester en Kopenhagen klinken een stuk minder interessant dan pakweg Chelsea, Bayern München of Juventus. Maar Preud'homme wil niet weten van een tegenvallende loting. "Ik keek ervan op dat sommige kranten vandaag publiceren dat Club Brugge straks haalbare tegenstanders zal treffen. In mijn ogen treffen we twee absolute topteams", geeft de Brugse oefenmeester aan op de clubwebsite

"De winstgevende resultaten die we mogelijks tegen Leicester, Porto of Kopenhagen zullen behalen, moeten achteraf als een exploot omschreven worden", gaat Preud'homme verder. "Het palmares van de Portugezen de afgelopen kwarteeuw mag ronduit indrukwekkend genoemd worden. Ze werden sinds 1990 14 keer kampioen en wonnen al twee keer de Champions League. Het is een voetbalmachine."

"En de Engelsen beschikken over een topploeg. Kampioen van Engeland word je niet zomaar. Als je de grote kanonnen achter je kan laten op het einde van het seizoen is dat geen toeval. Ze gaven deze zomer bijna 40 miljoen euro uit om versterkingen in de breedte te halen. Dan ben je geen sukkelaar. Kopenhagen is van ons niveau, maar om deze club van de derde stek af te houden, zullen we top moeten zijn. Onderschat in elk geval onze CL-groep niet."